Juhana Vartiainen

Juhanasta sanottua

	Jan Vapaavuori

Jan Vapaavuori

Kuva: Jetro Stavén / Helsingin kaupunki

Helsingin pormestari

Helsinki tarvitsee pormestarin, jolla on kykyä kokonaisvaltaiseen, eri tulokulmia laajasti ymmärtävään ja niitä yhteen sovittavaan kaupungin johtamiseen.

Helsinki ei tarvitse poliittisiin ideologioihin takertujaa, vaan johtajan, joka luo mahdollisuuksia modernille ja toimivalle kaupunkiarjelle. Helsinki on pystynyt tarjoamaan asukkailleen monipuolisia ja laadukkaita palveluita, koska kaupungin taloudesta on pidetty huolta pitkäjänteisesti.

Juhana Vartiaisella on osaamista sekä kykyä analyyttiseen, tietoon perustuvaan ja laajasti asioita hahmottavaan johtajuuteen. Juhanan talousosaaminen takaa sen, että myös tulevat sukupolvet voivat hyötyä Helsingin hyvin hoidetun talouden hedelmistä.

	Jaana Pelkonen

Jaana Pelkonen

kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, juontaja

Kannatan Juhanaa Helsingin pormestariksi.

Juhana tekee töitä niiden asioiden eteen, jotka ovat minulle Helsingissä tärkeitä. Näitä ovat esimerkiksi vapaa ja moderni kaupunki, elävät tapahtumat sekä monipuolinen ravintolakulttuuri.

Juhanalta löytyy myös ymmärrys siitä, että kestävä talous ei synny vippaamalla tulevilta sukupolvilta, vaan konkreettisin yrittäjyyttä ja tuottavuutta edistävin toimin.

Helsinki on rehellinen ja aito kaupunki. Siinä on sopivasti elämää ja rosoisuutta. Se on avoin ja yhdenvertainen kaikille ihmisille. Tasapainoisesti urbaaniutta ja vehreyttä.

Koko Suomella menee hyvin, jos Helsinki menestyy. Saat Juhanan pormestariksi antamalla äänesi Helsingin Kokoomuksen ehdokkaille.

	Mari Pantsar

Mari Pantsar

Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

ilmastovaikuttaja

Juhana ymmärtää erinomaisesti monipuolisen kaupunkirakenteen merkityksen hyvinvoinnille ja taloudelle.

Pidän kovasti visiosta, jossa tulevaisuuden älykkäässä ja hiilineutraalissa pääkaupungissa kaupunkiluonto kukoistaa yritysten rinnalla ja kaupunkilaiset saavat entistä enemmän osallistua elinympäristönsä suunnitteluun.

	Antero Vartia

Antero Vartia

yrittäjä, ex-kansanedustaja

Koen jakavani Juhanan kanssa yhteisen arvomaailman ja näkemykset siitä, mitä maailmassa tulisi tehdä.

Juhanalla on valtavan lämmin ja pyyteetön sydän ja juuri siksi hän tekee niin tarmokkaasti töitä, sillä hän aidosti välittää ihmisten tulevaisuudesta ja hyvinvoinnista.

Lisäksi Juhanalla on upea ja valitettavan harvinainen ominaispiirre: hän ei osaa kuin puhua totta ja sanoa sen, mitä hän todellisuudessa ajattelee. Harvassa ovat ne henkilöt, joilla tiedän olevan yhtä korkea integriteetti kuin Juhanalla.

	Henri Alén

Henri Alén

kokki, yrittäjä

Helsinki tarvitsee johtajan, joka vie meidät seuraavalle tasolle kaupunkina. Itsevarmempaa kansainvälistä pääkaupunkia.

Juhanassa arvostan kuuntelemisen taitoa ja ketterää ajattelua. Lapsellista luovuutta solmujen avaamisessa ja heittäytymistä tiukkoihin paikkoihin. Hänen talousosaamisellaan kuorrutettuna kokkina on sanottava, että paketti on maukas. Erittäin maukas.

	Marianne Heikkilä

Marianne Heikkilä

pääsihteeri, päätoimittaja

Juhana Vartiainen – uuden hyvän luoja pormestariksi!

Juhana uskoo, että uusi hyvä syntyy ihmisten omasta ja yhteisöllisestä toiminnasta. Tunnen Juhanan kaupunkien ystävänä, kulttuurin tuntijana, vahvana talousosaajana ja visionäärinä, jolla on sydän paikallaan ja viisas puoliso.

Helsingin luonnon puolestapuhuja, kasvua ja kestävää kehitystä edistävä kansainvälinen perheenisä yhdistäisi eri näkemyksiä ja taustaisia kaupunkilaisia ja kotitalouksia turvaten kaupungin toimintaedellytykset ja elinvoimaisuuden.

Isä, joka haluaa mahdollistaa kaikille lapsille lähipäiväkotipaikan, nuorille koulutuksen, kunnossa olevat kadut ja kaupungin uudet investoinnit teiden ja pyöräteiden edistämiseen, on yhteisen hyvän edistäjä.

Juhana kehittäisi Helsingistä edelleen asukkaille hyvinvoivan, toimivan ja kestävälle talouspolitiikalle rakentuvan kaupungin.

	Heikki Hiilamo

Heikki Hiilamo

sosiaalipolitiikan professori

Tunnen Juhanan avarakatseisena vaikuttajana, joka vilpittömästi haluaa parantaa ihmisten hyvinvointia tukeutuen parhaaseen tieteelliseen tietoon.

Juhanan ajattelussa ja toiminnassa näkyy se, että hän on asunut pitkän aikaa Tukholmassa – lapsena myös Pariisissa ja Lontoossa. Arvokkaat vertailukohdat auttavat näkemään sen, mikä Suomessa – tai Helsingissä – toimii ja missä on parannettavaa. Juhana tunnetaan tiukkana talousmiehenä, mutta hän on perehtynyt kiitettävästi myös sosiaalipolitiikkaan ja ymmärtää sen näkökulmia.

	Jyri Engeström

Jyri Engeström

sarjayrittäjä, sosiologi

Juhana Vartiainen on kuin Pulitzer-palkittu runoilija Wallace Stevens, joka teki uran vakuutusyhtiön johtajana: tunnettu talousosaamisestaan, mutta mieleen hän jää kulttuuri-ihmisenä.

	Orvokki Jalanne

Orvokki Jalanne

parturi-kampaajayrittäjä, Hairespace

Juhana on käynyt asiakkaanani 20 vuotta ja olemme keskustelleet paljon pienyrittäjien asioista. Hän ymmärtää pienyrittäjien tilanteen ja haluaa kaikin tavoin tukea yrittäjiä, mm. verorasitusta helpottamalla.

	Sanna Kurronen

Sanna Kurronen

ekonomisti

Juhana toi Ruotsista virkistysruiskeen vesitykillä suomalaiseen talouskeskusteluun.

Odotan jo innolla millaisia ovat Tukholman tuliaiset Helsingin kehitykselle, sillä Juhanan talousosaamista tarvitaan kipeästi mm. asunto-, liikenne- ja työllisyyspolitiikkaan.

	Saku Tuominen

Saku Tuominen

yrittäjä, tietokirjailija

Juhana on mielenkiintoinen sekoitus talousajattelua, sivistystä, kansainvälisyyttä ja humanismia. Johtaja, jonka kotikaupunkini sekä tarvitsee että ansaitsee.

	Siro Hannele

Siro Hannele

perhetoiminnan koordinaattori, Me-talo

Olen tuntenut Juhanan varmaankin jo parinkymmenen vuoden ajan. Tunnen hyväsydämisen, avarakatseisen ja suorapuheisen miehen, jolla on taito katsoa asioita usealta eri kantilta. Juhana nauttii pohdiskelevista keskusteluista erilaisten ihmisten kanssa ja on vilpittömän kiinnostunut yhteiskunnan eri ilmiöistä ja siellä vaikuttavista toimijoista.

Juhana on aidosti kuunteleva ja aina utelias oppimaan uutta. Olen oppinut tuntemaan myös rakastavan, perhekeskeisen pojan, miehen, isän, veljen ja ystävän. Itse olen tehnyt 30 vuotta ruohonjuuritason työtä lasten, nuorten ja perheiden parissa. Olen vuosien saatossa saanut kokea sen, kuinka tärkeänä Juhana pitää meidän työntekijöiden kokemusta ja arjen tietoa.

Hän on kiinnostunut ja välittää tavallisen ihmisen arjesta ja elämästä ja sen tiedon hän saa parhaiten niiltä, jotka siellä arjessa työskentelevät. Tällä tavalla hän pitää itsensä kartalla siitä mitä rakkaassa Suomen maassamme on meneillään, siellä ruohonjuurella.

	Paula Risikko

Paula Risikko

kansanedustaja, sairaanhoitaja, terveystieteiden tohtori

Juhana Vartiaisessa yhdistyvät kestävän talouden, hyvinvointipalvelujen ja ympäristökysymysten ymmärrys sekä suoraan sanomisen ja perustelun taito. Juhana ei kuvia kumarra. Sanoosin, jotta aikamoosen hyvä yhyristelmä.

Käythän lukemassa myös Kestävän kasvun Helsinki -pormestariohjelman eli Juhanan ajatuksen siitä, miten me helsinkiläiset kehitämme kestävästi kasvavaa kotikaupunkiamme yhdessä. Työllämme teemme Helsingistä entistä hienomman ja elävän kaupungin, jossa on hyvä asua ja elää, mukava viihtyä sekä turvallista kasvaa lapsena ja varttua aikuisena.