Juhana Vartiainen

Kiitos ja tervetuloa taas blogisivustolle

Tervetuloa taas näille sivuille, arvoisa lukija.

Vaalit menivät kannaltani hienosti. Sain Helsingin vaalipiiristä 11 436 ääntä, millä tuloksella olin äänimäärissä neljäntenä Helsingissä ja valtakunnallisestikin numero 12. Ei hullummin ensikertalaiselle! Äänimäärä oli korkeampi kuin mitä kukaan lähipiirini itseään asiantuntevana pitävä tarkkailija ennusti. Itselläni oli ennakkoaavistus hyvästä tuloksesta, niin vahvoja olivat kaikkialta tulevat kannustukset ja tuen ilmaukset. Mutta toki ensikertalaista jännitti loppuun saakka. Sain Helsingin ennakkoäänistä 3,2 prosenttia ja vaalipäivän äänistä 3,1 prosenttia.

Hyvä tulos oli ilon aihe, koska se osoitti viestini kantavan. Kerroin kampanjassa avoimesti miksi lähdin politiikkaan: koska haluan saada Suomen julkistalouden kuntoon ja turvata hyvinvointivaltion rahoituksen. Realistisella, markkinataloutta ymmärtävällä ja hyvinvointivaltiota tukevalla talous- ja reformipolitikalla. Suomi on saatava taas muiden pohjoismaiden kyytiin viime vuosien harhailujen jälkeen.,

Kiitos teille kaikille, jotka olette minua äänestäneet tai minua muille suositelleet. Teen kaikkeni ollakseni tämän valtavan luottamuksen arvoinen.

Vaalien jälkeen on ollut vauhdikasta enkä ole ehtinyt tänne kirjoittamaan. Osallistuin intensiivisesti Smolnan hallitusneuvotteluihin — maahanmuuttoryhmässä, strategiaryhmässä ja puheenjohtajana työllisyys- ja kilpailukykyryhmässä. Nyt julkaistu hallitusohjelma kantaa toki minunkin puumerkkejäni. Ohjelmasta enemmän seuraavassa blogikirjoituksessa.

Olen hallituspuolue Kokoomuksen kansanedustaja, enkä siinä mielessä tietystikään enää talouden ilmiöiden puolueeton tarkkailija. Mutta jatkan kirjoittamista tällä kotisivuni blogilla, keskittyen talouden ja talouspolitiikan kysymyksiin. Aion olla hallituksen talouspolitiikan rakentava kommentoija — ja miksei joskus hieman kriittinenkin, tavalla joka tukee hallituksen talouspolitiikan perustavoitteiden onnistumista.  Ensi viikon aikana selvenevät myös vastaiset tehtäväni kansanedustajana.

Sivustolla voi vastedeskin esiintyä myös vierailevia kirjoittajia. Jahka mainion avustajani Emma Hannosen kanssa ehdimme, kehitämme vielä sivustoa monella tavalla, niin että se toimii myös taloudesta kiinnostuneen kansalaisen linkkinä kansainvälisiin ja kansallisiin talouskeskusteluihin. Ehkäpä blogissa voidaan vastedes myös keskustella.

Pysy kuulolla, toivottavasti innostut ja palaat tänne monta kertaa!

Tilaa Juhanan uutiskirje

Liity Juhanan sähköpostilistalle! Saat ilmoituksen uusista kirjoituksista suoraan sähköpostiisi.